Tuesday, November 11, 2014

Rohuaia kohvik

Üle pika aja on restohundid jälle liikvel. Ja täna külastasime me Rakveres sellist ilusat kohta nagu Rohuaia kohvik. Nagu nimest võib eeldada, asub see Rohuaia tänaval, keskväljaku melust natuke eemal, aga on tõeliselt ilusa interjööriga ja vaikne kohvik, kus on korralik koogivalik ja ulatuslik pitsamenüü, lisaks mõned praed, eelroad ja magustoidud. Pitsad on seal muide õhukese põhjaga ja pigem krõbedad, mitte rohkemlevinud ameerikapäraselt tainased. 
Meie saabusime Rohuaeda kolmekesi kella viie ajal teisipäeva õhtul. Rahvast polnud palju, aga tühi ka ei olnud. Keegi ei hakanud seekord eelroogadega aega raiskama, pilk liikus otse pearoogadele. Õnneks oli pärast tänu sellele ruumi veel kooki ja kohvi nautida :) 
Meie tellisime seekord Caesari pitsa, mis nägi esmapilgul välja nagu pannkoogi peale pandud salat, aga maitse oli kuuldavasti mõnus. Seakarbonaad Coleslawi salati ja Hasselbacki kartuliga oli toitev, aga natuke segadusseajav praad. Kapsasalat oli nii hea, et kartul tundus täitsa üleliigne, oleks rohkem kapsast tahtnud hoopis. Ja kastmega on keegi veidi metsa pannud selle prae juures. Nagu lihatut guljashi oleks keegi suure kulbiga taldrikule virutanud. Liha see eest maitses mmmmm kui hästi. Tursafilee köögiviljade ja tar-tar kastmega tekitas tõsise arutelu selle üle, kuidas need köögiviljad õigupoolest valmistatud on. Kõik oli kuidagi pooltoores ja maitsestamata, et äkki on grillitud... Supertervislik ilmselt igatahes :) Ja porgandile selline poolkõva ja soolatu seisund isegi sobib, see maitseb niigi hästi. Kala kohta ei tulnud ühtki kaebust, ilmselt oli siis nämma. 
Koogilett oli nii kena, et lausa raske oli otsust langetada. Meie valikuks said martsipanikook, šokolaadi-karamellikook ja Brita kook. Külluslikud ja magusad kõik, keegi ei osanud kurta. No kui, siis oli Brita ehk natuke liiga vahukoorene ja külluslik olnud isegi :) Ärge seda siis iiri kohviga tellige, vahukoorene kohv ja vahukoorene kook annavad kokku väga diabeedimaitselise kombo :)
Hinnad on supermõistlikud: üle kümneeurost arvet on juba päris raske välja pigistada, isegi koos koogiga. Kolme peale maksime ehk tibakese üle kolmekümne euro, aga selles hinnas on ka paar klaasi majaveini ja päris mitu kohvi. Ikkagi väga mõistlik. Kui enne kella kaheksat on tahtmine Rakveres kusagil istuda, siis meie igatahes soovitame!
Koduleht on sellel paigal ka täitsa olemas ja veel väga ülevaatlik. Isegi menüü saab enne üle vaadata ja paremad palad välja valida. Või toidu hoopis koju tellida! :) Nende leht asub aadressil  http://www.rohuaiakohvik.ee/et

Aga punktid jaotusid selliselt: 

                      Arbuusisuhkur              Tupsu             Hermione
Interjöör              10/10                        9/10                   8/10
Toit                       8/10                         7/10                   7/10
Teenindus            8/10                         8/10                   8/10

Mis teeb keskmiseks hindeks tugeva  8.1 punkti. Restohunt soovitab!



Caesari pitsa (väike) 3.-

Seakarbonaad Coleslawi salati ja Hasselbacki kartuliga 6.70.-


Tursafilee köögiviljade ja tar-tar kastmega 8.70.-

Koogivalik
Martsipanikook, mustikakook ja kaks lattet.

Brita kook

Cappucino ja tükk šokolaadi-karamellikooki.

No comments:

Post a Comment