Wednesday, March 18, 2015

Aragvi Gruusia Köök

Rakveres on avatud uus söögikoht. Seekord siis Gruusia-teemaline. Läksime ja uudishimutsesime meiegi. 
Asukoht on tal jube mõnus: otse kesklinnas, praktiliselt keskväljaku veeres, Tsentrumi majas. Hinnad on üsna okeid, meie maksime kahe väikese supi, kahe väikese šašlõki ja kahe veepudeli eest 19 eurot. Käib küll. Ma mainin kohe ka ära, et suurt šašlõkki peaksidki ihaldama ainult need inimesed, kes treenivad söömisvõistlusteks.  Ma arvan. Sest väikesed portsud olid täiesti suure portsu nägu. Samas, me tellisime ka kaks väikest Hartšod, mis toodi üsna kogukates kaussides, me püüdsime neid tünne ette kujutada, milles veel suur ports lauda veeretatakse, aga kujutlusvõimest jäi puudu :D 
Natuke üllatas, et tellimine toimub letist. Ei tulegi kohe esimese hooga meelde palju selliseid söögikohti, kus teenindaja lauda vähemalt menüüd ei too. Või midagi. Me istusime ikka kohe lauda ja vajasime ekstra mainimist, et tuleb oma mugavad tagumikud leti ette lohistada :)
Neil on iga päev ka päeva eripakkumised, mis on vist veidi soodsamad ja tulevad kiiremini lauda. Naljakas ainult, et täna oli päevakaks näiteks koorene peekonipasta või midagi umbes sellist. Ei seostu väga Gruusia köögiga. 
Hartšo oli minu meelest märkimisväärselt hea. Suured lambalihatükid (tavaliselt kipub lihasuppidesse liha lausa riivitud olema, aga need olid tõesti suured kuubikud) ja köögis oli maitseainetega pigem tagasi hoitud, mis lubas lauas maitse soola-pipraga just parajaks timmida. Ma arvan, et selle supi nimel hakkan ma Gruusi Köögis käima küll. 
Šašlõkk neil märkimisväärne ei ole. Liha (nii lammas kui siga) oli pigem üleküpsetatud, friikartulid oli maitsestatud kartulimaitseainega, mille kohta ma arvasin, et selle tippajad jäid üheksakümnendatesse. No ei meeldi see kartulimaitseaine mulle. Kohe üldse. Pange lihtsalt tiba soola, ärge ajage neid punaseks. Kartulid on seal üldse prae juurde tasulised lisandid, kellel dieet ei võimalda, ei pea neid euroka eest lisaks võtmagi. Saab ekstra mäe vesikressi ja värsket tilli. Kokkadel on köögis kunstipärast silma ka, minu lauakaaslane kiitis eriliselt oma klassikalise seašašlõki esteetilist ja süljenäärmeid stimuleerivat välimust.
Kokkuvõttes: hinnad on head, supp on on üle keskpärase, liha ja kartulid on väga keskpärased. Asukoht on väga hea. Kodulehte ma neil ei leidnud, aga neil on Facebooki leht, mis asub SIIN

Punktid jaotusid seekord Agravile niiviisi: 

                              Arbuusisuhkur            Pirbir
Interjöör                        4/10                     6/10
Toit                                6/10                     7/10
Teenindus                     7/10                     8/10

 Keskmine punktiskoor seega 6.3 kümnest võimalikust. Minge Hartšod sööma! Soovitame soojalt. 





Hartšo lambalihaga. Väike. 2.50.-

Traditsiooniline šašlõkk sealihast värskete köögiviljade ja kastmega. Väike. 4.-

Lambašašlõkk värskete köögiviljade ja kastmega. Pluss friikad. Väike. 7.- +  1.-
 


No comments:

Post a Comment