Thursday, October 20, 2016

Korsten, Armastus ja Hea Toit

Õnneks oli meil laud tükk aega ette broneeritud, sest kui me laupäevasel õhtul kohale jõudsime, oli maja täis. Korstnas ei ole just palju ruumi, lauad on üsna ligistikku, aga neid ei ole märkimisväärselt palju. Ja kõik olid täis. 
Esimesena üllatas, kui vali sumin ruumis oli. Kui hästi kuulata, siis vist oli mingi taustamuusika ka kusagilt ümisemas, aga peamine oli siiski jutuvada, kusagil köögis ja baaris pidevalt kukkuvad asjad, kõrvallaudades purustatavad nõud ja muu selline :) Mõnes mõttes hea, jõudsime omavahel arutada, et ei pea restorani tulles pidevalt sosistama ja hästi sirge seljaga istuma. Natuke selline lounge'ilik tunne jäi pigem. Samas, kokteilimenüü oli olematu. Äkki oleks pidanud ise teadma ja küsima ja oleks tehtud küll? Ei tea. Oskan nii palju öelda, et jääkohvi neil ka menüüs ei olnud, aga kui ma küsisin, siis sain küll. Ja see oli heaaaaa. Meil kulus tüdrukutega neid ikka oma viis tükki õhtu jooksul. Soovitan. Küsige, tõesti väärt kraam. 
Teenindus oli okei. Sõbralik. Kui meie laudkond teenindajale meelde tuli nii öelda :) Vahepeal oli küll väga pikki pause, kus keegi laua juurde ei jõudnud. Oma tühjade eelroataldrikute taga istusime me ka pool igavikku. Ja põnev infokild: mitte ükski käik ei tulnud nii lauda, et kõik oleksid saanud korraga sööma hakata. Ikka tuli paar rooga, siis oli väga-väga pikk paus ja siis tulid ülejäänud. No niiviisi, et esimesed ootasid viisakusest oma jahtuvate toitude taga kuni teised viisakalt loa andsid sööma hakata :D Aga üldiselt ei olnud teenindajale viisakuse kohapealt midagi ette heita. Naeratas, ja viitsis rääkida ja soovitada.
Proovisime kõik kõike. Noh, et kui keegi portsu kätte sai, siis ikka saatis ringile. Eelroogadest olid meie kõigi lemmikud kalmaarirõngad. Yum!! Mina tellisin trühvliraviooli, milles ma ei tuvastanud küll mitte mingit trühvlit, aga raviool ise oli mõnus. Seal sees oli selline voolav munakollane ja palju ricottat ja... Ma ei pettunud just, aga ootasin ehk terake enamat just selles trühvlivallas :) Pastad on Korstnas muide kõik kohapeal tehtud! Ja tõesti pasta ise oli alati väga mõnus: siidise tekstuuriga ja al dente, täpselt nagu peab. Veel tellisime eelroogadest singivaagna. See oli selline korralik alusetäis sinki ja oliive ja tomatit ja... Menüüs oli kirjas, et sobib kahele jagamiseks, aga meil jätkus viiele proovimist ja nosimist. 
Pearoogadest tellisime kaks mereanni pastat, kus pasta oli väga hea, mereande oli silmale vaatamiseks ka korralikult, aga millegipärast polnud kohe üldse seda merelist maitset. No proovisime, mis me proovisime, aga väga lahjaks jäi. Väike kalaleem oleks ära kulunud sinna. Või midagigi. Ja üks põnev väike infokild veel: menüüs on tegelikult kirjas spagetid värskete mereandidega. Need küll spagetid ei olnud, mis taldrikule jõudsid. Mitte, et see tohutu miinus oleks, sest nagu juba öeldud sai, pasta oli hea, lihtsalt huvitav :) Seenepasta oli selle eest väga-väga seenene ja hõrk. Tõesti, hea pasta, palju seeni, tugev maitse: win! Peale pasta tulid lauda veel vasikamaks ja siga&parma. Vasikamaks oli üks minu selle õhtu suurtest lemmikutest! Õrn, hõrk, hästimaitsestatud... Kohe aru saada, et üks nende firmaroogadest ja kokad teevad seda tihti, see oli vägagi täiuseni lihvitud :) Parmaga siga oli õrn ja mahlane. Aus ja toitev roog, mis kadus kiiresti. Jäi ehk natuke teiste põnevamate roogade varju, aga kritiseerida polnud selle juures ka suurt midagi. Kui väga nokkida, siis oleks liha vajanud ehk veidi rohkem maitsestamist.
Dessertidest tellisime sidrunikoogi, šokolaadipokaali ja tiramisu. Tiramisusse suhtusin ma kohe ettevaatlikult, sest olen saanud kunagi Roomas maailma parimat Tiramisut üldse ja siiani pole miski seda ületanud. Ei ületanud Korstna omagi. Meeldiv, aga mitte elamus. Ja see oli kakaopulbriga nii tihedalt üle valatud, et tolm kippus süües hingetorru :) Sidrunikook oli mõnusalt happeline ja magus, ideaalne lõpp pikale õhtusöögile. Aga kõigi lemmikuks sai ikkagi šokolaadivaht, mis oli lihtsalt... Hõrk. Kerge, vahune, kreemjas, šokolaadine... Lihtsalt nii dekatentlik dessert. 
Kokkuvõttes: meeldiv õhtu. Mingit suurt elamust me ehk ei saanud, aga üldiselt jäime kõik rahule. Tore koht, mulle meeldis eriti nende interjöör, mis oli mõnusalt vaba, aga eriline. Kui ma Tallinnas elaksin, siis ma kindlasti käiksin seal tihti. Kuna ma ei ela Tallinnas, siis ma kahtlustan, et kui ma teinekord sealkandis söögikohta otsin, siis oleks mul pigem kiusatus midagi uut ja põnevamat proovida. Korstnal on leht Facebookis.
Meie punktid jagunesid igatahes nii: 


                            Arbuusisuhkur      Hambahaldjas       Rosie      Soul       Kriips  
Interjöör                     9/10                       9/10               8/10      8/10       7/10
Toit                              8/10                      7/10                8/10      8/10       7/10
Teenindus                   7/10                      7/10                5/10      7/10       8/10

Korsten, Armastus ja Hea Toit saavad meie restohuntidelt koondhindeks 7,5 punkti 10-st võimalikust. Jei! Minge restorani! :)



Jääkohv (3.-)


Suur Trühvliraviool (8.-)

Parimad Singid Itaaliast (14.-)

Krõbedad Kalmaarirõngad (6,5.-)

Siga & Parma (12.-)

Vasikamaks (10,5.-) ja rosmariiniga kartulid (3.-)
Spagetid värskete mereandidega (12,5.-)

Papardelle seentega (8,9.-)

Šokolaadipokaal (4,9.-)

Sidrunikook (4,9.-)

Tiramisu (4,9.-)


No comments:

Post a Comment